Lunsjkonsert med Henrik Bechstrøm

Lunsjkonserter under Reginedagan

Vi er så heldig å ha fått engasjert organist Henrik Bechstrøm til å holde lunsjkonserter for oss under Reginedagan. Tirsdag 27.juli kl. 11.15 i Bø kirke og onsdag 28.juli kl. 11.15 i Malnes kirke er det mulig å få med seg en ordentlig orgelkonsert!

Henrik Bechstrøm ble født i Bodø i 1996. Han begynte å spille orgel da han var 12 år, og hadde da Bjørn Andor Drage som lærer. For tiden fullfører han en mastergrad i utøvende orgelspill ved Norges Musikkhøgskole. Han har fordypet seg i orgelsymfoniene til den fransk-romantiske komponisten Louis Vierne. Han har i tillegg jobbet som instruktør på orgelkurs for ungdom, «Pilgrim i orgelsko». I 2015 mottok han Drømmestipendet, og i 2016 vant han Drømmetreffet, hvor han fikk en av sine drømmer oppfylt, som var å spille på det storslåtte orglet i Kølnerdomen. Han har bred erfaring med samspill, og har vært piano- og orgelsolist ved en rekke anledninger: Tromsø Byorkester i 2014, Bodø Harmonimusikk i 2015, Prijatno kammerorkester i 2017 og 2018, NMHs slagverksensemble i 2018 og under Kampenfestivalen 2019.

På konsertene vil det bli blant annet fransk-romantisk orgelmusikk av Louis Vierne, barokke toner av J. S. Bach, sonatemusikk av F. Mendelssohn og innslag av den mindre kjente Andreas Willscher.

Litt morsomt i denne sammenheng er at Henrik faktisk er i slekt med Regine Nordmann. Hans tippoldemor Sara, var søster til Regine.